Hääkuvaaja Oulu - Blogi

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat sekä muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

Matkakuvia matkapuhelimella

Viime kesä, kuten jo 11 kesää sitä ennen, kului minulla tuttuun tapaan hyvin pitkälti hääkuvausten merkeissä. Niinpä aloitin vuoden 2019 omalla kesälomallani. En juurikaan päivitä tähän blogiin kuvia omasta elämästäni, mutta silloin tällöin olen tehnyt poikkeuksia.

Tähän saakka minulla on ollut matkoilla aina jokin isompi kamera mukana, sillä kuvaaminen on minulle iso osa matkustamista. Uusi ympäristö inspiroi kuvaamaan ja lomalla ei ole muita velvoitteita. Vaikka nautin valokuvaamisesta, on ison kameran kuljettaminen ja suojeleminen välillä vaivalloista. Niinpä päätin, että tällä kertaa jätän ison kameran kotiin lepäämään ja otin matkalle mukaan vain kännykkäkameran. Myönnettäköön, että päätöstä helpotti vuoden 2018 lopulla päivittämäni uusi puhelin.

Reissua varten hankin puhelimeeni myös Black Eye -laajakulmalinssin. Ajatukseni oli hyödyntää sitä laajojen maisemien kuvaamisessa, mutta yllättäen se sopikin mielestäni paremmin katukuvaukseen (street photography). Laajojen maisemien taltiointiin hyödynsin puhelimen panoraama-moodia. Panoraamojen kuvaus onkin puhelimella helppoa, sillä puhelimen softa hoitaa kuvien yhdistämisen jo kuvatessa. Järjestelmäkameralla kuvatessa olen joutunut kokoamaan panoraamakuvat kuvankäsittelyssä, joten niiden kuvaaminen onkin jäänyt minulla melko vähälle aiemmin.

Kännykällä kuvaaminen toi myös katukuvaukseen uusia ulottuvuuksia. Ennakkoon olin ajatellut, että katukuvauksesta ei tule mitään puhelimella ja joudun tyytymään pelkkiin maisemakuviin. Kännykässä oli kuitenkin omat etunsa katukuvauksessa. Isoimpana etuna on sen huomaamattomuus. Kaikki kulkevat nykyään puhelimet kädessä, joten kukaan ei juuri kiinnitä huomiota kun otat kuvia kännykällä. Iso kamera kiinnittää enemmän huomiota, mikä ei ole hyvä asia katukuvauksessa, kun tarkoitus on vangita aitoja tilanteita. Toisaalta “oikean” kameran saa roikkumaan hihnasta lonkalle, josta se on aina nopeaa saatavissa. Kännykkää joutui kaivelemaan taskusta, jolloin tilanne saattoi olla ohi ennen kuin kännykkä oli kuvausvalmiudessa. Niinpä kannoinkin kännykkää kädessäni kamera-appi auki silloin, kun tarkoitukseni oli kuvata katukuvia. Black Eye laajakulmalinssi auttoi myös tallentamaan laajoja tilanteita lähietäisyydeltä.

Ehkäpä tämän pohjustuksen jälkeen on jo aika siirtyä näihin matkapuhelimella kuvattuihin ja editoituihin matkakuviin:

Jos haluat nähdä enemmän kuvia elämästäni, voit seurata minua näissä kanavissa:

Tumblr
VSCO

Jos puolestaan haluat tilata minut valokuvaajaksi, lähetä sähköpostia: moi@linnanjuhlakuva.fi