Hääkuvaaja Oulu - Blogi

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat sekä muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

Häät Maikkulan Kartanossa | Hääkuvaaja Oulu

Olen kuvannut häitä jo kymmenenä kesänä, mutta tämä kesä on ollut tähän mennessä kaikista erikoisin. Minusta tuntuu, että tänä kesänä juuri lauantaipäiville on sattunut enemmän sadepäiviä kuin aikaisemmille hääkuvausvuosilleni yhteensä. Samaan aikaan kalenterissani on ollut ennätysmäärä ulkovihkimisiä. Pelottavan kuuloinen yhdistelmä vai mitä?

Ulkovihkimiset ovat mielestäni mukavaa vaihtelua, mutta voivat olla erittäin haastavat kuvata. Keskipäivän aikaan pilvettömältä taivaalta paistava aurinko luo kovan kontrastin kuviin ja voi tehdä vihkimisestä myös tukalan kuuman. Toisena ääripäänä on sitten vesisade, jota tänä kesänä on tuntunut riittävän. Ulkovihkimisen onnistumisen kannalta näistä kriittisempi on toki vesisade ja Suomen epävakaat sääolot ovatkin varmasti pääsyy, miksei meillä järjestetä ulkovihkimisä yhtä usein kuin ulkomailla.

Jos olet ihastunut ajatukseen ulkovihkimisestä (ja vietät häitäsi Suomessa), niin kannattaa huomioida muutama juttu. Tärkeimpänä asiana teillä on hyvä olla varapaikka vihkimiselle, jos vihkimisen aikana sataakin kaatamalla vettä. Aivan pienestä tihkusateesta vieraat selviävät sateenvarjoilla ja hääparille sekä vihkitoimituksen suorittajalle olisi hyvä olla suojaisa kate. Kauniiden vihkikuvien saamiseksi olisi suotavaa, että myös tämä kate olisi mahdollisimman kuvauksellinen. Mikäli sää kuitenkin suosii, niin valon kannalta ulkovihkiminen olisi hyvä ajoittaa myöhäiseen iltapäivään tai alkuiltaan. Muista mainita hääkutsussa ulkovihkimisestä sekä muistuttaa vieraita sateenvarjoista.

Tämän johdannon jälkeen päästääkin pikku hiljaa katselemaan Maikkulan Kartanossa vietettyjä häitä. Maikkulan Kartano on muodostunut varmaksi valinnaksi hääjuhlien viettoon Oulussa. Ruoka on hyvää ja miljöö upea. Näissä häissä oli myös ulkovihkiminen, muttei ollut kaukana, etteikö vihkimistä olisi täytynyt siirtää sisään Maikkulan Kartanoon. Vihkimisen jälkeen ehdimme kuvata vain pari potrettia, kun taivas repesi kaatosateeseen. Potrettien osalta jouduimme turvautumaan siis varasuunnitelmaan ja kuvasin hääpotretit sisällä Maikkulan Kartanossa. Koska pari oli varannut pitkän dokumentaarisen hääkuvauksen, otimme vielä loppuillasta lisää potretteja kauniissa auringonlaskussa sateen lakattua.

Ikuistan hääpäivän tunnelmia kaikkialla Suomessa sekä tilauksesta teen myös ns. destination wedding -kuvauksia ulkomailla. Varaukset ja tiedustelut sähköpostilla: harri@linnanjuhlakuva.fi

- - -

I document weddings all over Finland. I am also available for destination weddings aboard. Inquiries and bookings: harri@linnanjuhlakuva.fi