Hääkuvaaja Oulu - Blogi

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat sekä muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

Kaksivuotiskuvaus studiossa | Lasten valokuvaus

Blogiani seuranneet ovat varmasti huomanneet, että olen kuvannut nykyisin selvästi enemmän myös studiossa. Useimmiten kuvaan studiossa lapsia. Yleisimmät kuvat ovat lasten yksivuotiskuvat, mutta kuvaan myös muun ikäisiä lapsia. Hetki sitten kirjoitin puolivuotiskuvauksista ja tällä kertaa luvassa on pieni kurkistus kaksivuotiskuviin ja kuvauksen kulisseihin :) 

Tyypillisesti puolivuotiskuvissa lapsi makoilee tai istuu ja yksivuotiskuvissa seisotaan tukea vasten. Kaksivuotias lapsi sen sijaan kävelee jo täysin omin avuin, on selvästi kiinnostuneempi ympäristöstään ja kannattelee isompiakin esineitä. Tämä tuo kaksivuotiaan lapsen kuvaukseen uusia mahdollisuuksia (sekä haasteita) ja lapsen persoonakin alkaa jo näkyä kuvissa.

Tämä kuvattava oli rauhallisen utelias. Kesken kuvauksen poitsu päätti tulla tutustumaan kuvaajan työhön vähän lähemmin ja istahti syliini. Siinä sitten harjoiteltiin yhdessä salamoiden käyttöä. Kuvan taustalla näkyvä imuri tuntui myös kiinnostavan kaksivuotiasta paljon enemmän, kuin mallina poseeraaminen. Toisin kuin yksivuotiasta, voi kaksivuotiasta jo houkutella tekemään asioita palkkion avulla. Tällä kertaa hyvänä palkkiona toimi salamalähetin, jolla aina välillä pääsi räpsyttelemään salamoita, kun malttoi käydä kuvattavana. Näin saatiin kuvat vanhemmille ja kuvattavakin pysyi tyytyväisenä.

lapsikuvaus studiossa