Hääkuvaaja Oulu - Blogi

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat sekä muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

Hääkuvaaja Oulu | Häiden videokuvaus ja dokumentaarinen valokuvaus

Mielestäni hyvä häävideo on hieman kuin elokuvan traileri. Kestoltaan noin 2-6 minuuttia, sisältää  hääpäivän kohokohdat ja välittää häiden tunnelman katsojalle. Videon pitää olla myös sellainen, että sen haluaa katsoa uudelleen ja myös muut kuin äitisi jaksavat katsoa sen alusta loppuun. Hyvän häävideon pitää mennä vähän tunteisiinkin. Vai väitätkö, ettet tunne mitään, kun katsot tämän videon?

Moni saattaa ihmetellä miksi häävideo maksaa niin paljon suhteessa siihen, montako minuuttia valmista materiaalia saadaan. Tosi asiassa suurin työ on saada puristettua koko päivän materiaalista timanttinen muutama minuuttia. Joskus GoPro:n hankkineet saattavat ymmärtää asian paremmin. Materiaalin nauhoittaminen GoPro:lla on helppoa, mutta harvalla omat videot näyttävät samalta kuin GoPro:n mainosvideot, jotka on leikattu ja editoitu huolella. Juuri tähän jälkikäsittelyyn kuluu häävideossakin suurin osa ajasta.

On kuitenkin aivan totta, että muutamaan minuuttiin tiivistettäessä joudutaan tekemään kompromissejakin ja kaikkea ei vain voi videoon mahdutta. Senpä vuoksi häävideo yksinään ei välttämättä ole paras vaihtoehto hääpäivän taltiointiin. Tästä syystä minäkin tarjoan häävideoa lähtökohtaisesti aina yhdessä dokumentaarisen häävalokuvauksen kanssa.

Videolla ja valokuvilla hääpäivä saadaan taltioitua todella kattavasti ja kauniisti. Työskentelemme 2-3 kuvaajan voimin silloin, kun kuvaamme valokuvia ja häävideoa. Tunnemme toistemme toiminnan ja emme häiritse toistemme työskentelyä. Myös sinulle asiakkaana on helpompi ostaa kokonaispaketti yhdestä paikasta, jolloin toiveet voi esittää yhdelle taholle ja saat kauniin sekä kestävän muiston hääpäivästänne.

Dokumentaarisiin kuva+video -paketteihimme voit tutustua täällä. Jos haluat tarjouksen, lähetä sähköpostia harri@linnanjuhlakuva.fi ja kerro häidenne ajankohta, sijainti sekä moneksiko tunniksi toivot dokumentointia. Dokumentaariset paketit ovat pääosin 6 - 12 tuntia ja suosittelen vähintään 8 tunnin kestoa videolle + kuville.

Katottiin video muutamaan otteeseen ja se on aivan loistava!!! Aivan mahtava! Paljon paljon parempi, mitä edes osattiin kuvitella! Vielä kerran kiitos kuvista ja videosta! Molemmat oli enemmän, kun osattiin toivoa. Ootte kyllä mielettömän taitavia!
— morsian

Kattavammin valokuvia näistä häistä sekä tietoa juhlapaikasta on koottuna tähän postaukseen: http://www.linnanjuhlakuva.fi/blog/tormalan-tila-haakuvaaja-siikajoki

Videon runon sanoitus: Julian Owusu