Hääkuvaaja Oulu - Blogi

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat sekä muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

Häät Peuhussa | Dokumentaarinen hääkuvaus Oulu

Tällä kertaa kurkistetaan Oulunsalon Peuhussa vietettyihin häihin. Kyseessä oli 12 tunnin dokumentaarinen hääkuvaus, joten päivän taltiointi alkoi jo hääpäivään valmistautumisesta Salon Gloressa ja Kampaamo Tornissa.

Minulle tulee usein tarjouspyyntöjä "dokumentaarisesta kuvauksesta" ilman sen tarkempaa määritelmää, vaikka olen hinnastossani pyrkinyt avaamaan eri paketteja asiakkailleni. Tämä postaus selventää mielestäni hyvin, mitä kaikkea 12 tunnin kuvaukseen mahtuu ja mitä esimerkiksi 6 tunnin kuvauksesta vastaavasti jää pois. Toivottavasti tästä on monille häitään suunnitteleville apua.

Kun kuvausaikaa on varattu reilusti, voidaan kuvaus aloittaa jo aamulla ja dokumentoida sekä sulhasen että morsiamen valmistautuminen kampaajalla ja/tai meikkaajalla. Kymmenen tunnin paketissa jää yleensä pois sulhasen valmistautumisen kuvaus. Aamun valmistautumisten jälkeen aikaa jäi myös asujen ja asusteiden kuvaamiseen Hotelli Lasaretissa. Erillisten asukuvien jälkeen kuvasin myös morsiamen ja sulhasen pukeutumisen. Kahdeksen tunnin paketissa ei yleensä kuvata lainkaan meikkausta ja kuuden tunnin paketissa jää yleensä aivan kaikki aamun valmistautumiset kuvaamatta ja kuvaus aloitetaan joko potreteista tai vihkitoimituksesta.

Toisaalta kaikki häät ovat erilaisia ja moni asia vaikuttaa kuvauspaketin keston valintaan. Mitä useammassa eri paikassa asiat tapahtuvat, sitä enemmän kaiken dokumentointiin kuluu luonnollisesti aikaa. Ajankäytön kannalta kaikken tehokkain vaihtoehto on, mitä enemmän asioita pystytään järjestämään juhlapaikalle. Moni meikkaaja tekee liikkuvaa työtä, jolloin meikkaus ja pukeutuminen voi olla mahdollista hoitaa juhlapaikalla. Mikäli et ehdottomasti halua kirkkohäitä, tarjoaa moni hääjuhlapaikka kauniit puitteet myös vihkimiselle. Jos kaikki hääpäivän tapahtumat järjestetään juhlapaikalla, voi aikaa säästyä useita tunteja. 

Todettakoon myös, että kaikki eivät edes halua kuvia meikkauksesta ja pukeutumisesta. Tästä syystä minulla on erilaisia paketteja tarjolla. Toivon, että tämä kirjoitus ja oheiset kuvat auttavat paremmin hahmottamaan tarvittavaa kuvauksen kestoa ja helpottavat häiden suunnittelua edes hieman.

Voit varata kuvauksen tai pyytää tarjouksen räätälöidystä hääkuvauksesta sähköpostitse: harri@linnanjuhlakuva.fi