Hääkuvaaja Oulu - Blogi

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat sekä muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

Italian Photo Vogue | Hääkuvaaja Harri Rauhanummi

Tänä kesänä on tullut kuvattua paljon häitä. Minulle hääkuvaus on paljon muutakin, kuin pelkkien hääpotrettien kuvaamista. Vaikka nautin potrettien kuvaamisesta, niin dokumentaarinen hääkuvaus on lähinnä sydäntäni. Minusta on mahtava päästä tallentamaan hääpäivän tunnelmia ja ihmisten välistä vuorovaikutusta valokuviin. Usein pystyn vangitsemaan myös sellaisia hetkiä, jotka muuten saattaisivat mennä hääparilta ohi. Jotkut hetket tapahtuvat yllättäen ja vaativat nopeaa reagointia. Toiset hetket taas kypsyvät hiljalleen, mutta vaativat tilannetajua, ennakointia ja kykyä havainnoida ympäristöä. Tässä Italian Photo Vogueen päätyneessä kuvassani yhdistyi useat edellä mainitut asiat. Olin pitkin päivää tarkkaillut laitumella olleita hevosia ja valon kiertokulkua laitumen ympärillä. Toivoin, että hevoset alkaisivat juosta, ja että saisin tästä hienon kuvan. Toiveestani huolimatta hevoset käyskentelivät laitumella koko päivän pelkästään syöden.

Ilta-auringon laskiessa pyysin nuorempaa hääporukkaa juoksemaan minua kohti laitumen viereisellä nurmikentällä, jolloin sain "hieman erilaisen" ryhmäkuvan. Mutta samalla sain toteutettua toiveeni, sillä viereisellä laitumella ollut hevonen innostui juoksevasta hääporukasta ja yhtyi laukkaan. Extramausteena hevonen vielä nostatti mahtavan pölypilven, joka hajotti laskevan auringon valon. Käänsin kameran nopeasti kohti juoksevaa hevosta, odotin hevosen menevän yhden savupatsaan kohdalle ja samalla vaihdoin pikaisesti kamerani asetukset niin, että sain hevosen siluetin piirtymään laskevan auringon luomaan vasta-valoon ja sitten *klik*. Kaikki tämä tapahtui parin sekunnin sisällä, mutta muisto hetkestä jäi elämään tähän kuvaan.

Tällaisia hetkiä ei voi käsikirjoittaa. Siksi en koskaan kuvaa tarkkojen valmiiksi luotujen kuvauslistojen mukaan, vaan pyrin aina löytämään jokaisesta hääjuhlasta jotain uutta ja ainutlaatuista. Se vaatii jatkuvaa tarkkailua ja hääpäivän tunnelman aistimista. Tahdon kiittää kaikkia asiakkaitani, kun olette antaneet minulle mahdollisuuden nähdä ja kokea tärkeän päivänne aivan läheltä. Vastineeksi luottamuksestanne ja vapaudesta työskennellä parhaaksi katsomallani tavalla, pyrin saamaan teille ainutlaatuiset hääkuvat. Kiitos siis vielä kerran, olette kaikki olleet mahtavia!

Voit tiedustella saatavuuttani sähköpostitse: moi@linnanjuhlakuva.fi