Hääkuvaaja Oulu - Blogi

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat sekä muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

2012 parhaita hetkiä | Hääkuvaus | Linnan Juhlakuva

Vuoden 2012 aikana kuvasin vähemmän häitä kuin aiempina vuosina. Vastaavasti tein enemmän muita kuvauksia ja uskon tämän kehittäneen minua hääkuvaajana. Tämä voi kuulostaa ristiriitaiselta, mutta mielestäni monipuolisuus on rikkaus ja eri kuvaustyylit kasvattavat kuvaajaa.  Nyt alkavana vuonna tulen jälleen kuvaamaan selvästi enemmän häitä. Selasin äsken vuoden 2012 aikana ottamiani hääkuvia ja aina kun jokin kuva toi mieleeni mukavan muiston tai muutoin pysähdyin katsomaan sitä, otin sen syrjään. Valikoituneita kuvia katsellessa huomaan, että mukana on potretteja mutta erityisen paljon myös aivan tavallisia ilon hetkiä pitkin hääpäivää. Tämä kertookin, miksi dokumentaarinen hääkuvaus on niin tärkeää. Hääpotretit on totta kai oltava olemassa. Niistä teetetään tauluja ja onhan se mukava näyttää omilla lapsille kuinka kaunis äiti oli hääpäivänä ja miten komealta isä näytti :) Mutta uskon, että juuri nuo päivän mittaan tapahtuvat pienet hetket palauttavat parhaiten mieleen muistoja hääpäivän tunnelmasta ja vieraista. Hääkuvaajana ja ulkopuolisena pääsen tarkkailemaan tilannetta syrjästä ja pyrin vangitsemaan mahdollisimman hyvin näitä tunteita. Nämä ovat niitä hetkiä, jotka eivät tapahdu aikataulun mukaan vaan omalla painollaan. Juuri siksi koko päivän dokumentaarinen kuvaus on tarpeellinen ja vuosienkin kuluttua hintansa arvoinen, kun se tehdään ajan kanssa ja taitaen.

- - -

During 2012 I photographed less weddings than on previous years. On the other hand I photographed a lot more other things and I believe this has improved me as a wedding photographer. It might sound controversial but in my opinion versatility is a richness and different photographic styles can teach a photographer. In 2013 I will, again, photograph more weddings.

I just went through wedding photos I've taken this year and every time a photo woke an emotion in me I put it aside. When I look at these photos I see there are wedding portraits among them, but what is notable is that there are lot of just an ordinary moments of joy. This shows why documentary wedding photography is so important. You need to have wedding portraits for prints and of course it is nice to show your kids how beautiful mommy once was and how handsome their dad was on his wedding day :) But those little moments throughout the wedding day will remind you how your wedding day really was, how it felt and who shared it with you. As a wedding photographer I am always an outsider which is a great advantage. It enables me to observe what is happening and I can capture those fleeting moments. And these moments happen as they happen, not when scheduled. This is the reason why documentary wedding photography is so important and worth every penny even after years - if it is done properly.