Hääkuvaaja Oulu

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat sekä muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

REETTA + JUKKA | HÄÄT HIETASAAREN VELJESKODILLA

Kuvaan eniten n. 80 - 120 hengen häitä. Oulussa yli sadan hengen häät rajaavat jo melko monet juhlapaikat pois, mikäli et halua viettää häitä koulun liikuntasalissa tai vastaavassa. Helsingissä, missä kuvaan toiseksi eniten häitä vuosittain, vaihtoehtoja tyylikkäissä juhlapaikoissa on toki runsaammin isommillekin häille. Tänä vuonna olen saanut kuvattavaksi Oulussa muutamia pienempiäkin häitä, mikä on tarkoittanut mukavaa vaihtelua "perinteisiin" juhlapaikkoihin.  

Esimerkiksi heinäkuussa kuvasin nämä pienet, mutta erittäin viihtyisät häät Pikisaaressa Arkkihtehtien kiltatalolla.

Tässä esittelemäni häät ovat myös pienemmät ja päivä alkoi ehdotuksestani potrettikuvauksella Kasvitieteellisessä puutarhassa. Hääparilla oli yhteys läheiseen Oulun yliopistoon ja lisäksi vihkiminen tapahtui yliopiston vieressä Pyhän Luukkaan kappelissa. Niinpä kasvitieteellinen puutarha sopi mielestäni erinomaisesti potreteille ja hääpari olikin asiasta kanssani samaa mieltä. Pyhän Luukkaan kappelikin oli hyvä valinta pienemmille häille, sillä vaikka sisään mahtuu noin 200 vierasta, ei kappeli silti vaikuta täysin ylimitoitetulta pienemmällekään hääseurueelle. Vihkimisen jälkeen hääjuhlaa siirryttiin viettämään ODL:n Hietasaaren veljeskodille.

Kaikilla näillä paikoilla oli myös jonkinlainen merkitys minulle. Kun aloitin valokuvauksen noin kymmenen vuotta sitten, aloitin sen maisemakuvauksesta ja Kasvitieteellinen puutarha oli usein kuvausretkieni kohteena. Lapsuuteni vietin puistoa reunustavan järven toisella puolella. Kouluja kävin Pyhän Luukkaan kappelin ympärillä ja kappelissa onkin tullut käytyä erilaisissa koulun juhlissa. ODL:n Hietasaaren veljeskodilla olen muistini mukaan kuvannut vain yhdet häät vuosia sitten, mutta viime vuonna kuvasin ODL:n sotainvalideja.

Vaan ei sen enempää pohjustusta tai tarinointia - aika siirtyä Reetan ja Jukan hääkuviin!

Mikäli pidät hääkuvistani, arvostat vuosien panostusta rakastamaani työhön ja olet valmis sijoittamaan nelinumeroisen luvun dokumentaariseen hääkuvaukseen, laita minulle sähköpostia moi@linnanjuhlakuva.fi ja jutellaan häistänne tarkemmin. En voi luvata, että juuri sinunkin hääkuvat tulevat voittamaan kansainvälisiä palkintoja, mutta tulet varmasti saamaan hääkuvat, joita pidät aarteenasi vielä kymmenienkin vuosien kuluttua häistänne. Tehdään päivästänne yhdessä ikimuistoinen!

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi