Häät Pikisaaressa | Arkkitehtikilta | Hääkuvaaja Oulu17/07/2014

posted in Weddings

Pikisaari on varmasti yksi Oulun idyllisimmistä alueista ja lisäksi vain siltamatkan päässä Oulun torista ja Toripolliisista. Innostuinkin heti, kun Antti otti minuun yhteyttä hääkuvauksen merkeissä Pikisaaressa. Ennen häitä tapasimme hääparin kanssa Cafe Roosterissa heidän omasta ehdotuksestaan. Kaikki tällaiset pienetkin asiat antavat hääkuvaajalle viitteitä asiakkaistaan – missä he syövät ja viettävät vapaa-aikaansa kertoo jo monta asiaa. Kun sitten vielä hääkuvauspalaverissa selvisi, että toinen on arkkitehti ja toinen työskentelee puurakentamisen parissa eikä hääasutkaan ole aivan perinteisimmät, niin minulle alkoi jo muodostua vahva visio hääpotreteista.

Yleensä olen hyvin maltillinen hääkuvien editoinnissa. Olen kuvannut häitä nyt seitsemän vuotta ja jo näiden vuosien aikana olen nähnyt monien kuvankäsittelytrendien tulevan ja menevän. Instagramfiltterit ovat tavoittaneet suuret massat ja kuvia sävytetään usein hyvinkin rankasti. Joskus olen miettinyt, että millainenhan ajankuva näiden instagramkuvien kautta piirtyy historiaan. Ainakin omassa mielessäni menneiden aikojen mustavalko- ja seepiakuvat luovat vahvaa mielikuvaa ajasta. No, tämä on jo kokonaan toinen tarina. Takaisin hääkuviin. Mielestäni hääkuvien tulee kestää aikaa ja tästä syystä kuvankäsittelyni on hyvin maltillista. Mutta joskus saan hääparista niin vahvan vision, että saatan käsitellä muutamia kuvia hieman rohkeammin. Nyt oli sellainen hetki. Kuvat kertokoon loput.

 

 

Myyn jo hyvää vauhtia vuoden 2015 kesää ja muita viikonloppuja. Esimerkiksi heinäkuussa ja elokuussa molemmissa on enää vain kaksi vapaata viikonloppua. Tiedustele saatavuutta ja pyydä tarjous lähettämällä sähköpostia: moi@linnanjuhlakuva.fi

Tällä hetkellä otan kesälle 2015 vastaan vain dokumentaarisia, vähintään kuuden tunnin, hääkuvauksia. Dokumentaariseen hääkuvaukseen on hyvä budjetoida 1000-3000 € riippuen montako tuntia kuvaus kestää, missä häitä vietetään ja haluatko pakettiin myös laadukkaan ja juuri teille suunnitellun hääalbumin.

3000 €:n budjettiin on mahdollista saada mukaan myös useampi kuvaaja sekä häiden videokuvaus. Tutustu tarkemmin kauttani saataviin häiden videokuvauspalveluihin tästä.

 

Leave Your Comment

*

What is 10 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

Hääkuvat albumiin | Hääalbumin suunnittelu | Hääkuvaaja Oulu15/07/2014

posted in General, Wedding albums, Weddings

Valokuvien määrä maailmassa on kasvanut räjähdysmäisesti. Joidenkin tilastojen mukaan pelkästään Facebookiin ladataan päivittäin yli 350 miljoonaa valokuvaa. Yahoon ennusteiden mukaan koko maailmassa otetaan vuonna 2014 liki tuhat miljardia valokuvaa, joista iso osa on “selfieitä”. Kuvia onkin niin helppo ja halpa ottaa, että monet räpsivät niitä ihan päivittäin. Osa kuvista saattaa saada lyhyen elinkaaren Facebookissa tai Instagramissa, mutta pian ihmiset siirtyvät niihin miljooniin muihin valokuviin, joita nettiin on ladattu samana päivänä. Lopulta suuri osa kuvista ei saa tätä pientäkään mahdollisuutta tulla nähdyksi, sillä ne jäävät makamaan kameroiden muistikorteille, tietokoneiden kovalevyille tai puhelinten muistiin, kunnes puhelin katoaa tai tietokone hajoaa.

Minäkin toimitan kuvaamani hääkuvat digitaalisessa muodossa asiakkailleni. Dokumentaarisen hääkuvauksen varanneet asiakkaani saavat sekä painokelpoiset että Facebookiin ja muuhun nettikäyttöön soveltuvat valmiiksi pienennetyt kuvat ja nettigallerian häävieraita varten. Mutta mielestäni hääkuvat ansaitsevat vielä enemmän. Hääkuvat eivät ole kuin nuo miljoonat päivittäin räpsityt selfiet, vaan hääkuvien on tarkoitus elää vuosikymmeniä palauttaen tuon ainutlaatuisen päivän hetket kirkkaina mieleen yhä uudelleen ja uudelleen. Niinpä tarjoankin kaikille dokumentaarisen hääkuvauksen varanneille asiakkailleni veloituksettoman hääalbumin suunnittelupalvelun sekä valikoiman laadukkaita hääalbumeita. Voin taata, että tunnelma on aivan toisenlainen kun suljet tietokoneen, laitat puhelimen äänettömälle, haet hääalbumin kirjahyllystä ja istahdat yksin tai rakkaidesi kanssa elämään hääpäivän tapahtumia uudelleen hääalbumin äärelle. Ohessa hieman lisää tietoa tarjoamistani hääalbumivaihtoehdoista.

 

 

 

Leave Your Comment

*

What is 4 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

Juhannushäät | Maikkulan kartano | Hääkuvaaja Oulu07/07/2014

posted in Weddings

En ole vuosiin kuvannut juhannushäitä, mutta nyt kun Maiju otti minuun yhteyttä,  niin päätin tehdä poikkeuksen. Maijun ja Matin hääjuhlapaikka, Maikkulan kartanon liiteri, on yksi suosikkihääpaikoistani Oulussa. Kuvauksellisesti liiteri on melko haastava jos kumpikin puoli on käytössä, kuten näissä häissä. Tällöin joudut liikkumaan jatkuvasti erittäin valoisan ja hyvin hämärän tilan välillä. Lisäksi vielä hämärällä puolella on muutamia hyvin kirkkaita osia, koska osaan tilasta pääsee valoa suoraan ulkoa. Tämä vaatii jatkuvaa kameran asetusten säätöä, jotta kuvat eivät joko pala täysin puhki tai jää aivan mustaksi.

No, olen toki tottunut säätämään kameroitani hyvinkin nopeasti ja näistäkin häistä tallentui paljon hienoja pieniä hetkiä. Nämä juhannushäät kuitenkin alkoivat omalta osaltani potrettien kuvaamisella Oulujoen kirkon ympäristössä. Maikkulan kartanolla kuvasimme vielä veden äärellä lisää potretteja sekä ryhmäkuvia erilaisin kokoonpanoin. Kaiken kaikkiaan oikein mukavat juhannushäät ja vaikka häät ovatkin minulle hyvin tuttu tapahtuma, niin tämä oli minulle taas vaihtelua viime vuosien perinteiseen mökkijuhannuksen viettoon. Ensi vuoden juhannukselle ei ainakaan vielä ole tullut kyselyjä. Saapa nähdä, miten silloin tulee juhannusta vietettyä – mökillä, häissä vai mökkihäissä? :) Siinäpä olisikin hieno konsepti jollekin rohkealle toteutettavaksi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave Your Comment

*

What is 8 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

Häävalokuvaus | Asiakkaiden palautteet23/06/2014

posted in Weddings

Olen muutamaan otteeseen maininnut blogipostauksissani, että palkintoja tärkeämpää minulle häävalokuvauksessa on tyytyväinen asiakas (vaikka palkintojakin on tullut lukuisia). Millaista palautetta sitten olen saanut asiakkailtani? Keräsin tähän pienen osan hääkuvauksesta saamistani mahtavista palautteista.

Suomen kesän ollessa niin lyhyt, niin joskus sitä miettii, että miksi ihmeessä “tuhlaan” kesäviikonloppuni viraiden ihmisten häissä ja loput kesäillat kuvia editoiden kun kaverit viettävät grilli-iltoja ja nauttivat vapaasta. Mutta kun saa tällaista palautetta ja tietää miten tärkeitä kuvat ovat asiakkailleni, niin odotan aina innolla seuraavia häitä. Tästä onkin hyvä jatkaa juhannushäiden kuvien editoinnilla :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave Your Comment

*

What is 5 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

Häät Kalastajatorpalla | Vanha kirkko | Hääkuvaaja Helsinki08/06/2014

posted in Weddings

Lähes koko alkukesä on saatu nauttia erittäin kauniista ilmoista, joten blogin päivittäminen ei ole ollut ensimmäisenä mielessä. Yrittäjyydessä on se hienoa, että saa itse päättää monista asioista. Esimerkiksi siitä, että päivittää blogia näin sateisena sunnuntaina :)

Sen sijaan näissä toukokuisissa häissä ei satanut. Helsinki nautti hellelukemista jo toukokuussa hääkuvaajan katsellessa tummassa puvussaan ja kameravarustus harteillaan kateellisena naisten ilmavia juhla-asuja. Muutama hikipisara saattoi virrata tuona toukokuisena päivänä, mutta kuvat olivat kyllä jokaisen hikoillun pisaran arvoiset.

Kiira ja Sami viettivät häitään Helsingissä, vaikka aamuisin heräävätkin toisella paikkakunnalla. Pidimme suunnittelupalaveria muutama päivä ennen häitä Citykäytävän Robert’s Coffeessa. Juhlapaikaksi K&S olivat valinneet Hilton Helsinki Kalastajatorpan. Vihkiminen tapahtui Helsingin Vanhalla Kirkolla. Suunnittelupalaverissa emme hoksanneet huomioida, että häiden aikaan oli myös valtakunnallinen siivouspäivä. Niinpä koko ruttopuisto ja Vanhan kirkon edusta oli täynnä myyntikojuja. Vaan emme antaneet asian häiritä. Häihin kuuluu aina yllättäviä elementtejä. Päätinkin käyttää tilaisuuden hyväksi ja kuvasin sulhasen sekä bestmanin kanssa kuvia keskellä siivouspäivän myyntipisteitä. Tällaista tilaisuutta ei usein satu kohdalle :) Loput hääpäivän tarinasta avautuu kuvin.

(En jaksanut tapella wordpressin kanssa ja osa kuvista on väärässä aikajärjestyksessä. Enemmän aikaa perheelle ja vähemmän tietokoneille).


 

 

Leave Your Comment

*

What is 9 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)