Blogi - Hääkuvaaja Oulu

Hääkuvaaja Harri Rauhanummi. Blogissani esittelen uusimmat hääkuvat ja muut juhlat. Valokuvaaja Oulu.

Häät Villa Salmenranta | Hääkuvaaja Oulu

Villa Salmenranta on ihastuttava huvila Oulun Hietasaaressa. 1800-luvulta olevat rakennukset ja kaunis pihapiiri luovat hienot puitteet vaikkapa pienille hääjuhlille. Isommatkin häät onnistuvat, mikäli vieraat on jaettu kahteen saapumiserään, kuten näissä häissä.

Ulkovihkimiset ovat selvästi nostaneet suosiotaan perinteisten kirkkovihkimisten ohella. Villa Salmenranta tarjoaa ulkovihkimiselle kauniin ympäristön, mikäli olet suunnitellut ulkovihkimistä omiin häihisi. Näiden häiden aikaan sateen riski oli iso, joten varmuuden vuoksi vihkiminen oli järjestetty tilavaan ulkotelttaan.

Vaikka itse huvila on kuvauksen kannalta melko ahdas, niin suuri piha ja alueen historia tekevät Villa Salmenrannasta kiinnostavan myös valokuvauksen kannalta. Huvilan ympärillä on paljon kauniita paikkoja hääpotrettien sekä ryhmäkuvien kuvaamiseen. Merikään ei ole kaukana, joten hääpotretit on helppo käydä kuvaamassa myös meren rannalla. Näiden häiden aikaan merellä olikin melkoiset tyrskyt, kuten seuraavista kuvista käy pian ilmi...

Häät 2016, Villa Salmenranta - Hietasaari.
© Linnan Juhlakuva

Kaksivuotiskuvaus studiossa | Lasten valokuvaus

Blogiani seuranneet ovat varmasti huomanneet, että olen kuvannut nykyisin selvästi enemmän myös studiossa. Useimmiten kuvaan studiossa lapsia. Yleisimmät kuvat ovat lasten yksivuotiskuvat, mutta kuvaan myös muun ikäisiä lapsia. Hetki sitten kirjoitin puolivuotiskuvauksista ja tällä kertaa luvassa on pieni kurkistus kaksivuotiskuviin ja kuvauksen kulisseihin :) 

Tyypillisesti puolivuotiskuvissa lapsi makoilee tai istuu ja yksivuotiskuvissa seisotaan tukea vasten. Kaksivuotias lapsi sen sijaan kävelee jo täysin omin avuin, on selvästi kiinnostuneempi ympäristöstään ja kannattelee isompiakin esineitä. Tämä tuo kaksivuotiaan lapsen kuvaukseen uusia mahdollisuuksia (sekä haasteita) ja lapsen persoonakin alkaa jo näkyä kuvissa.

Tämä kuvattava oli rauhallisen utelias. Kesken kuvauksen poitsu päätti tulla tutustumaan kuvaajan työhön vähän lähemmin ja istahti syliini. Siinä sitten harjoiteltiin yhdessä salamoiden käyttöä. Kuvan taustalla näkyvä imuri tuntui myös kiinnostavan kaksivuotiasta paljon enemmän, kuin mallina poseeraaminen. Toisin kuin yksivuotiasta, voi kaksivuotiasta jo houkutella tekemään asioita palkkion avulla. Tällä kertaa hyvänä palkkiona toimi salamalähetin, jolla aina välillä pääsi räpsyttelemään salamoita, kun malttoi käydä kuvattavana. Näin saatiin kuvat vanhemmille ja kuvattavakin pysyi tyytyväisenä.

lapsikuvaus studiossa