Blogi - Hääkuvaaja Oulu

Häät, valmistujaiset, ylioppilaskuvat, ristiäiset, rippikuvat. Valokuvaaja Harri Rauhanummen blogi.

Koko perheen syyskuvaus | Valokuvaaja Oulu

Koulujen syyslomat lähenevät ja ulkona on vielä mukavan syksyisiä kuvauskelejä. Olipa perheessänne koululaisia tai ei, niin nyt kannattaa varata syksyinen perhekuvaus. Voimme kuvata ulkona tai teillä kotona. Laajan perhekuvauksen hinta on 300€. Siihen sisältyy 60-90 minuuttia kuvausaikaa eikä henkilömäärää ole rajattu. Tämä sopii siis isommallekin perheelle. Kuvauksesta saatte ison määrän käsiteltyjä digikuvia vapaaseen käyttöönne. 

Yksilapsisille perheille tarjoan myös suppeampaa 30 minuutin kuvausta hintaan 250€. Kolmantena vaihtoehtona tarjoan edullista studiokuvausta Tyrnävällä studiollani. Studiokuvaukset ovat alkaen 90€. Studiokuvaukseen on mahdollista yhdistää myös ulkokuvia studion pihapiirissä - kysy kauden tarjousta! Tällaisesta studio+ulkokuvaus -yhdistelmästä on tulossa oma blogipostaus, mutta tämänkertaisessa postauksessa otin kuvia asiakkaan kotona sekä heidän kodin ympäristössä ulkona. Kyseessä on siis Laaja perhekuvauspakettini.  

Haluatko ikuistaa teidän perheen arkisia askareita perhealbumiinne? Ota yhteyttä ja tilaa minut valokuvaamaan myös teidän perhettä. Tai pistäytykää kuvauksissa studiollani Tyrnävällä (laittakaa sähköpostia moi@linnanjuhlakuva.fi ja lähetän saapumisohjeet). 

Häät törmälän tilalla | Hääkuvaaja Siikajoki

Ei kovin kaukana Oulusta, Siikajoella, on ihan lähiaikoina kunnostettu Törmälän tila. Tämä juhlapaikka on aivan joen rannassa (Siikajoen törmässä) ja tarjoaa kauniit puitteet hääjuhlan järjestämiseen. Hääpäivä alkoi kuitenkin Pattijoelta kun saavuimme videokuvaajan kanssa taltioimaan aamupäivän valmisteluja. Vihkiminen oli erittäin komeassa Raahen kivikirkossa, josta siirryimme viettämään hääjuhlaa Törmälän tilalle.

Näissä häissä potretit kuvattiin vasta vihkimisen jälkeen juhlapaikalla. Usein hääparit kysyvätkin minulta, milloin potretit pitää ottaa. Oikeastaan ajankohta voi olla melkeinpä mikä tahansa, kunhan huomioidaan muutamia juttuja. Ennen kirkkoa kuvaamisen etuna on, että muuta hääpäivän ohjelmaa ei tarvitse miettiä potrettien kannalta. Jos potretit kuvataan heti vihkimisen jälkeen, voi vieraat joutua odottamaan juhlapaikalla. Tällöin on hyvä, että vieraille on mietitty valmiiksi sopivaa ohjelmaa juhlapaikalle vaikkapa kaasojen ohjaamana. Mikäli vieraita on paljon ja juhlapaikka kaukana, voi pelkkä vieraiden siirtyminen juhlapaikalle tarjota hääparille riittävästi aikaa potrettien kuvaukselle. Tällä kertaa olimme kuitenkin päättääneet kuvata hääpotretit ruokailun lomassa, koska vieraita oli paljon ja ruokailussa kesti pitkään. Niinpä söimme videokuvaajan kanssa heti hääparin perheen jälkeen, jotta pääsimme nopeasti kuvaamaan hääpotretteja muiden vielä syödessä.

Päivän päätteeksi kävin kuvaamassa vielä muutamia potretteja lisää laskevassa auringossa. Vuorokauden ajalla onkin merkittävä vaikutus valon laatuun ja sävyyn ja tämän myötä myös hääpotrettien tunnelmaan. Tästä kannattaakin keskutella oman hääkuvaajan kanssa. Ammattitaitoinen kuvaaja osaa hyödyntää erilaista valoa hääpäivän eri tunteina ja kertoa sinulle jos toivomasi potrettiskenaario ei onnistu silloin kun potretteja on suunniteltu hääohjelmaan. Näin vältytään pettymyksiltä ja saatte toivomanne hääpotretit.

Tässä tulikin jo aika monta vinkkiä yhteen kirjoitukseen. Ehkäpä lasken nyt kynäni ja annan teidän sukeltaa näihin Raahessa ja Siikajoella vietettyihin häihin kuvien kautta.

Kuten alun pohjustuksesta sai ymmärtää, on näistä häistä tulossa myöhemmin näytille myös videokoostetta. Minun kautta on siis mahdollista saada häävalokuvauksen lisäksi myös häiden videokuvaus. Tällöin hääpäivästänne jää todella kattava dokumentointi. Häävideopaketteihin voitte tutustua tarkemmin sivujeni osiossa häävideot.

Videoa odottaessa voitte käydä tutustumassa näihin häihin myös morsiammen blogipostauksen kautta tästä. Samasta blogista saattaa löytyä myös hyviä vinkkejä vaikkapa häämeikkiin, sillä Sara on ammatiltaan kosmetologi. Joku saattaa muistaa Saran myös parin vuoden takaisesta Miss Suomi -kilpailusta, joissa Sara menestyi hyvin vaikkei Miss Suomeksi häntä kruunattukaan. Ennen missikisoja kuvasinkin Saralle paljon portfoliokuvia hänen mallikansioon. Osa näistä mallikuvista on nähtävillä Behancessa, jonne olen ladannut paljon kuvaamiani muoto- ja mallikuvia.