Häät Maikkulan kartanon liiterissä | Hääkuvaaja Oulu17/09/2014

posted in Weddings

Miikka ja Reetta vihittiin Oulujoen kirkossa. Jäimme kuvaamaan myös hääpotretit Oulujoen kirkon ympäröivään maastoon vihkimisen päätteeksi.
Näin vieraat saivat rauhassa aikaa siirtyä juhlapaikalle Maikkulan kartanon liiteriin. Tässä muutamia kuvia Miikan ja Reetan hääpäivästä.

Leave Your Comment

*

What is 9 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

Ylioppilaskuvaus | Valokuvaaja Oulu02/09/2014

posted in Graduation

Hääkuvaukset vetäisivät minut tiukkaan otteeseen jo heti toukokuussa ja moni suunnittelemani blogipostaus jäi tekemättä. Kuten vaikkapa näiden ylioppilaskuvien julkaiseminen. Ennen kuin jatkan taas häiden postauksella, niin otanpa nämä keväältä jäänet ylioppilaskuvat tähän väliin :)

Leave Your Comment

*

What is 3 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

Muotikuvaus | Parikuvaus | Valokuvaaja Oulu01/09/2014

posted in Beloved, Couple

Jos verrataan moniin ulkomaihin, Suomessa kuvataan hyvin vähän kihlakuvia. Tai ylipäätään yhtään mitään parikuvia. Voitte siis kuvitella, että minusta oli mukava saada sähköpostia Tiinalta, missä tiedusteltiin parikuvauksesta. Eikä pelkästään sekään, vaan toiveena oli saada kuviin muoti- ja mallimaailman hehkua. Eli siis tunnelmaltaan aivan toisen tyyppinen kuvaus, kuin mitä normaalisti pari- tai kihlakuvaukset ovat.

Olen kuvannut kymmeniä mallikansioita ja editoriaaleja (joista enemmän toisella sivullani: www.harrirauhanummi.com), joten heittäydyin innolla tähän haasteeseen, jossa pääsin yhdistämään muotikuvauksen ja kihlakuvauksen tyypillisiä elementtejä. Ja tässä tulos, mitä pidätte?

- – -

If you compare Finland to many other European countries we don’t really take that much engagement photos. Or any other couple photos for that matter. So you can probably imagine that I was pretty excited to get an email from Tiina asking about couple session in front of my camera. And not only that but they wanted to get something similar you can see on fashion magazines and in the model world in general. So totally different mood than what you normally see in engagement or couple photos.

I have photographed tens of model portfolios and editorials (more of them here: www.harrirauhanummi.com) so I jumped head over heals into this challenge. I really loved the idea that I could combine the typical elements of a fashion shoot and an engagement session. Here are the results, what do you think?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave Your Comment

*

What is 7 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

Häät Hietasaaren veljeskodilla | Hääkuvaaja Oulu12/08/2014

posted in Weddings

Kuvaan eniten n. 80 – 120 hengen häitä. Oulussa noin sadan hengen häät rajaavat jo melko monet juhlapaikat pois, mikäli et halua viettää häitä koulun liikuntasalissa tai vastaavassa. Helsingissä, missä kuvaan toiseksi eniten häitä vuosittain, vaihtoehtoja tyylikkäissä juhlapaikoissa on toki runsaammin isommillekin häille. Tänä vuonna olen saanut kuvattavaksi Oulussa muutamia pienempiäkin häitä, mikä on tarkoittanut mukavaa vaihtelua “perinteisiin” juhlapaikkoihin.

Esimerkiksi heinäkuussa kuvasin nämä pienet, mutta erittäin viihtyisät häät Pikisaaressa Arkkihtehtien kiltatalolla.

Tänään esittelemäni häät olivat myös pienemmät ja päivä alkoi ehdotuksestani potrettikuvauksella Kasvitieteellisessä puutarhassa. Hääparilla oli yhteys läheiseen Oulun yliopistoon ja lisäksi vihkiminen tapahtui yliopiston vieressä Pyhän Luukkaan kappelissa. Niinpä kasvitieteellinen puutarha sopi mielestäni erinomaisesti potreteille ja hääpari olikin asiasta kanssani samaa mieltä. Pyhän Luukkaan kappelikin oli hyvä valinta pienemmille häille, sillä vaikka sisään mahtuu noin 200 vierasta, ei kappeli silti vaikuta täysin ylimitoitetulta pienemmällekään hääseurueelle. Vihkimisen jälkeen hääjuhlaa siirryttiin viettämään ODL:n Hietasaaren veljeskodille.

Kaikilla näillä paikoilla oli myös jonkinlainen merkitys minulle. Kun aloitin valokuvauksen noin kymmenen vuotta sitten, aloitin sen maisemakuvauksesta ja Kasvitieteellinen puutarha oli usein kuvausretkieni kohteena. Lapsuuteni vietin puistoa reunustavan järven toisella puolella. Kouluja kävin Pyhän Luukkaan kappelin ympärillä ja kappelissa onkin tullut käytyä erilaisissa koulun juhlissa. ODL:n Hietasaaren veljeskodilla olen muistini mukaan kuvannut vain yhdet häät vuosia sitten, mutta viime vuonna kuvasin ODL:n sotainvalideja.

Vaan ei sen enempää pohjustusta tai tarinointia – aika siirtyä päivän hääkuviin!

 

Tarjouspyyntöjä satelee viikoittain ja nyt myyn kuvauksia vuodelle 2015. Tällä hetkellä en vielä ota varauksia vastaan vuodelle 2016.
Toivoisin ennen tarjouspyynnön laittoa huomioimaan, että lyhimmätkin dokumentaariset kuvaukseni ovat yli 1000 €. Jos et ole valmis sijoittamaan yli tuhatta euroa (dokumentaarisiin) hääkuviisi, niin tarjouspyynnön laittaminen tuhlaa meidän molempien aikaa. Tarkoitukseni ei ole olla töykeä, vaan avoimesti kertoa asiasta. En voi laittaa tarkkaa hinnastoa näkyville sivuilleni, sillä muuttujia on niin paljon: missä häät ovat, montako tuntia, tuleeko albumia, onko pelkkä valokuvaus vai myös häävideo ja useampi kuvaaja jne… Kesän ulkopuolella ja muina päivinä kuin lauantaisin tarjoan myös pelkkää potrettien ja vihkimisen kuvaamista hintaan 590€. Pelkistä potreteista voit pyytää tarjouksen.

Mikäli kuitenkin pidät hääkuvistani, arvostat vuosien panostusta rakastamaani työhön ja olet valmis sijoittamaan nelinumeroisen luvun dokumentaariseen hääkuvaukseen, laita minulle sähköpostia moi@linnanjuhlakuva.fi ja jutellaan häistänne tarkemmin. En voi luvata, että juuri sinunkin hääkuvat tulevat voittamaan kansainvälisiä palkintoja, mutta tulet varmasti saamaan hääkuvat, joita pidät aarteenasi vielä kymmenienkin vuosien kuluttua häistänne. Tehdään päivästänne yhdessä ikimuistoinen!

Hääkuvaaja
Harri Rauhanummi

Leave Your Comment

*

What is 5 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

Häät Oulujoen kirkossa | Hääkuvaaja Oulu | Hääpotretit30/07/2014

posted in Weddings

Näissä häissä vältyttiin täpärästi vesisateelta. Kastuin matkalla kirkkoon, mutta sade lakkasi kuin tilauksesta vihkimisen aikana ja saimme toteutettua alkuperäisen suunnitelman hääpotreteista Oulujoen kirkon ympäristössä. Tämä hääpari oli toivonut tavallisuudesta poikkeavia hääpotretteja niin poseerausten kuin käsittelynkin osalta. Kun kuulin, että hääautona on vanha ja kunnostettu Trabant tiesin, että poseerauksiin saadaan heti jotain tavallisuudesta poikkeavaa autoa hyödyntämällä. Hääkuvien käsittelyn suhteen pysyttelen yleensä hyvin hillityssä linjassa, sillä mielestäni hääkuvien on kestettävä aikaa ja kuvien pitää näyttää tyylikkäältä vielä vuosienkin päästä. Muutamiin kuviin laitoin kuitenkin hieman lisämausteita ja kun kuvien toimituksen jälkeen sain hääparilta seuraavan viestin

Siis wau! Me ollaan kyllä hanneksen kans tosi tyytyväisiä kuviin! Suuri kiitos niistä! Juuri semmosia niiku piti ollakki :)

tiesin onnistuneeni tehtävässäni. Ja juuri tyytyväinen asiakas on minulla aina etusijalla. Vaikka olen kuvannut häitä jo 7 vuotta ja monet asiat sujuvat rutiinilla sen kummemmin niitä miettimättä, niin silti joka kerta vatsassani on muutamia perhosia kun toimitan kuvat – toivottavasti asiakkaani ovat tyytyväisiä kuviin.

Hääkuvaajaa valitessa kannattaakin tutustua tarkasti kuvaajan kuviin ja pohtia mitä omilta hääkuviltaan toivoo. Onko erikoiset sävyt ja filtterit mieleesi? Vai haluatko mieluummin ajattoman tyylikkäät hääkuvat? Millaisia polttovälejä kuvaaja käyttää eli millainen kuvakulma ja rajaukset kuvissa on? Useimmille (ainakin pidempään kuvanneille) hääkuvaajille on vakiintunut tietyt objektiivit, jotka sopivat heidän tapaansa työskennellä ja jättävät oman leimansa kuviin. Kun valitset hääkuvaajan jonka kuvista pidät, niin todennäköisesti saat itsellesikin hääkuvat, joita pidät aarteenasi vielä vuosikymmentenkin päästä.

 

Piditkö kuvistani? Haluatko varata minut hääkuvaajaksenne?
Pyydä tarjous ja tiedustele saatavuuttani lähettämällä sähköpostia: moi@linnanjuhlakuva.fi

Leave Your Comment

*

What is 15 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)